Sähkötarjous alk. 8,29 snt/kWh
Päivitetty 8.9.2023: Sähkön keskimääräiset markkinahinnat ovat hiljalleen laskeneet, jonka myötä sähkösopimusten hinnat ovat laskeneet merkittävästi vuoden alkupuoliskon huippuhinnoista.
Tällä hetkellä vertailumme halvin määräaikainen sähkösopimus KSS Valinta 24kk, jossa sähkön hinnan perusosuus on 8,29 snt/kWh (+-käyttövaikutus 5 snt/kWh).
Pieniin kohteisiin halvimmat sähkösopimukset ovat Fortumin pakettisopimukset, jotka löytyvät vertailustamme.
Aiemmin markkinoilla olleet 3,99 snt/kWh sähkötarjoukset ovat valitettavasti poistuneet markkinatilanteen muuttumisen johdosta.
Sähköyhtiö | Tuote | Tarjoushinta | Tarjoushinnan voimassaolo | Katso lisätiedot |
---|---|---|---|---|
Valinta 24kk | 8,29 snt/kWh + perusmaksu 0,00 €/kk | Ensimmäiset 3kk |
Etsinnässä paras sähkötarjous? Sähköyhtiöt houkuttelevat usein uusia asiakkaita edullisten sähkötarjousten avulla. Sivustollamme voit vertailla eri sähkösopimukset ja -tarjoukset kätevän vertailutaulukon avulla. Tässä artikkelissa kerromme lisää sähkötarjouksista, niiden syistä ja siitä, miten voit vertailla ja kilpailuttaa eri yhtiöiden sähkösopimukset helposti ja vaivattomasti.
Muistathan, että sähkösopimus on mahdollista tilata Suomessa lähes miltä sähköyhtiöltä tahansa. Jos siis asuinpaikkasi on Helsinki, ei sähkösopimusta ole pakko tehdä Helenin kanssa, vaan sähköä voi ostaa halutessaan vaikka Kymenlaakson Sähköltä.
Sähkötarjoukset houkuttelevat asiakkaita
Sähköyhtiöt tavoittelevat edullisten tarjousten avulla uusia asiakkaita. Toimintamalli on samankaltainen kuin puhelinoperaattoreilla – edullinen tarjous houkuttaa vaihtamaan yhtiötä.
Edullisempi sähkösopimus voi paljon sähköä kuluttavassa kotitaloudessa jopa satoja euroja vuodessa. Sähkötarjoukset kannattaa siis ehdottomasti tarkastaa säännöllisesti.
Paras sähkötarjous löytyy helpoiten kilpailuttamalla
Helpoin tapa löytää itselle sopivin sähkötarjous on tehdä sähkön kilpailutus. Sähkön kilpailutus vie aikaa vain muutaman minuutin, joten kovin pitkästä prosessista ei ole kyse.
Sähkön kilpailuttaminen on sivustollamme täysin ilmaista, joten sähkösopimukset ja uusimmat tarjoukset kannattaa tarkastaa säännöllisin väliajoin. Vaihtamalla sopimuksen edullisempaan voi vuositasolla syntyä säästöä satoja euroja.
Sähkön kilpailuttaminen on täysin ilmaista
Sähkön kilpailuttaminen on täysin veloituksetonta, joten paras sähkötarjous löytyy monesti nopeasti ja täysin veloituksetta. Kilpailuttaminen ja vertailu ei myöskään koskaan sido sinua mihinkään, eli kilpailuttamisessa ei voi hävitä mitään.
Sähkön kilpailutus on helppoa tehdä sivustoltamme löytyvän vertailutaulukon avulla. Taulukossa voit vertailla eri sähköyhtiöiden sähkötarjouksia ilmaiseksi ja ilman sitoutumista. Kaiva siis esille vanha sähkölaskusi ja vertaile nykyistä sähkön hintaa markkinoilta löytyviin vaihtoehtoihin.
Millainen sähkötarjous on omaan käyttöön sopivin?
Sähkötarjouksia ja sähkösopimuksia löytyy moneen tarpeeseen, ja sähkön hinnan osalta edullisin ei välttämättä ole sinun tarpeisiisi paras vaihtoehto.
Sähkösopimusta valitessa onkin syytä ottaa huomioon muutakin kuin sähkön hinta, riippuen omista mieltymyksistä, asumismuodosta ja asunnon lämmitystavasta.
Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus?
Ensimmäisenä sähkötarjouksia selatessa kannattaa huomioida, onko kyseessä määräaikainen sopimus. Määrääaikaisen sopimuksen kohdalla kannattaa miettiä tarkkaan – pitkässä juoksussa määräaikainen sähkösopimus ei välttämättä olekaan edullisin.
Lisäksi määräaikaista sähkösopimusta ei ole mahdollista irtisanoa kuin muuton yhteydessä.
Toisaalta määräaikaiset sähkösopimukset ovat monesti myös edullisimpia vaihtoehtoja, joten tarjousta ei kannata heti hylätä pelkän määräaikaisuuden perusteella. Määräaikaisen sopimuksen kohdalla sopimus ja hinta kannattaa kuitenkin arvioida tarkkaan.
Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on mahdollista irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla, joten tämän sopimustyypin valitessaan ei sähkösopimukseen joudu sitoutumaan pitkäksi aikaa.
Sähkön tuotantomuodot
Toinen tärkeä pointti sähkötarjousten selailussa on kiinnittää huomiota itse sähköyhtiöön sekä sen käyttämiin energiamuotoihin.
Sinällään sähköyhtiöllä ei ole Suomessa merkitystä – esimerkiksi Kymenlaakson Sähköltä voi ostaa sähköä minnepäin Suomea tahansa. Lisäksi itse tuotteessa – sähkössä – ole laadun suhteen mitään konkreettisia eroja, mikä näkyisi käytössä.
Erot yhtiöiden välillä syntyvätkin lähinnä hinnoittelusta ja asiakaspalvelusta. Jotkin yhtiöt myös tarjoavat ensimmäisen kuukauden sähkön hintaa todella edulliseen tarjoushintaan jonka jälkeen hinta nousee – ole siis tarkkana, kun tilaat uutta sähkösopimusta.
Sähköä tilatessa on kuitenkin monesti hyvä katsoa, mikä on sähkön tuotantomuoto kyseisen tarjoussopimuksen kohdalla. Mikäli haluat ympäristöystävällistä sähköä, ei tietenkään kannata valita edullisinta sopimusta jos sen myymä sähkö on tuotettu polttamalla kivihiiltä. Vertailutaulukossamme voit valita, millä tuotantotavalla vertailtavien sopimusten sähkö on tuotettu. Monet sähköyhtiöt myös tarjoavat lisäpalveluja, joiden avulla voit valita sopimuksellesi esimerkiksi tuulivoimalla tuotettua sähköä.
Miten sähkösopimuksen tilaaminen tapahtuu?
Sähkösopimuksen tilaaminen netistä on hyvin yksinkertaista. Ensimmäisenä vertailutaulukkoon on syötettävä arvioitu sähkönkulutus sekä haluamasi vaihtoehdot sähkösopimukselle. Tämän jälkeen taulukko päivittyy automaattisesti, näyttäen sinulle sopivimmat sähkösopimukset halvimmasta kalleimpaan.
Kun olet löytänyt taulukosta sopivimman sähkösopimuksen, pääset katsomaan sopimuksen tarkempia tietoja klikkaamalla ”Jatka” -näppäintä.
Sopimussivulta pääset sopimuksesta riippuen tilaamaan sähkösopimusta joko sivustomme tilauslomakkeen kautta, tai suoraan sähköyhtiön omilta sivuilta. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain täyttää tarvittavat tiedot sähkösopimuksen tilaamista varten.
Vertailemalla sähkötarjoukset ja valitsemalla itsellesi edullisimman vaihtoehdon säästät rahaa helposti. Kannattaa myös muistaa, että valitsemalla itsellesi toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voit tehdä sähkön hintavertailun ja sopimusten kilpailutuksen niin usein kuin itse haluat.
Sähkötarjous – Usein kysytyt kysymykset
[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Miksi halvin sähkötarjous ei välttämättä ole paras vaihtoehto?” answer-0=”Kaikkein halvin sähkötarjous ei välttämättä ole pidemmällä aikavälillä paras vaihtoehto. Tällä hetkellä kaikkein halvimmat markkinoilta löytyvät sähkösopimukset ovat joko lyhyen aikaa voimassa olevia sopimuksia (jolloin hinta nousee radikaalisti heti sopimuskauden jälkeen), tai pitkäaikaisia määräaikaisia sopimuksia, joissa tarjoushinta on voimassa vain ensimmäisen kuukauden ja nousee sen jälkeen merkittävästi keskitasoa kalliimmaksi.
Tarkista siis ennen sopimuksen tilaamista, minkä aikaa tarjoushinta on voimassa, onko sopimus määräaikainen ja mikä sopimuksen normaali hinta on.
Sivustollamme sopimusten hintavakaus on aina tuotu selkeästi esille, jotta et vahingossa tilaa turhan kallista sopimusta.
Kaikki vertailusivustot eivät laske sähkön hintaa samalla tavalla
Jotkin sähkösopimusten vertailusivustot laskevat sähkösopimuksen arvioidun vuosihinnan ensimmäisen kuukauden tarjoushinnan perusteella.
Tämä antaa virheellisen kuvan sähkösopimuksen todellisista kuluista. Maininta hinnan nousemisesta on yleensä kirjoitettu sähkösopimuksen ehtoihin, mutta tämä ehto jää monilta käyttäjiltä huomaamatta. Joissain tapauksissa kyseessä on myös määräaikainen sopimus, jolloin sopimusta ei voi enää vaihtaa hinnan nousun jälkeen.
Tarkista siis aina ennen sähkösopimuksen tilaamista sähkösopimuksen hintavakaus. Sivustollamme sopimuksen hintavakaus on ilmoitettu aina selkeästi sopimuksen tuotesivulla.” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Mikä on todellisuudessa halvin sähkösopimus?” answer-1=”Sähkösopimuksen valinnassa tulee hintaa tarkastella pitkällä aikavälillä. Monien vertailusivustojen halvimmissa sopimuksissa hinnat ovat voimassa vain vähän aikaa, jonka jälkeen hinta nousee merkittävästi keskitasoa korkeammaksi.
Halvin sähkösopimus riippuu myös asuinmuodosta ja sähkönkulutuksen määrästä – kerrostalossa edullisin vaihtoehto on yleensä perusmaksuton yleissähkösopimus ilman perusmaksua, kun taas ison kulutuksen omakotitaloon kannattaa valita pörssisähkö edullisella marginaalilla.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Mikä on tämän hetken paras sähkötarjous?” answer-2=”Tämän hetken parhaan sähkötarjouksen löydät sivustomme vertailukoneen avulla. Vertailukoneella voit laskea helposti pelkän vuosikulutusarvion perusteella, mikä vertailumme sähkösopimuksista on edullisin juuri sinulle. Emme myöskään kysy yhteystietojasi ennen vertailua, vaan voit verrata hintoja täysin vapaasti ja veloituksetta.” image-2=”” headline-3=”h3″ question-3=”Miksi sähkön hinta on nyt niin korkealla?” answer-3=”Sähkön hinta on noussut halvimmilta, vuoden 2020 ja 2021 tasoilta moninkertaiseksi melko lyhyessä ajassa. Syynä tähän on pääosin Euroopan laajuinen energiakriisi, joka johtuu pitkälti Ukrainan sodasta. Lisäksi vaikuttavina tekijöinä on mm. inflaatio ja Suomen oman sähköntuotannon omavaraisuuden puute. Sähkön hintaan vaikuttavia tekijöitä on siis useita.” image-3=”” headline-4=”h3″ question-4=”Mikä on edullisin 24 kk sähkötarjous?” answer-4=”Edullisin 24 kk sähkötarjous löytyy vertailukoneemme avulla. Huomioi kuitenkin, ettei 24 kk sopimuksen sitominen ole tällä hetkellä paras vaihtoehto. Energian hinta on nyt korkealla, ja on hyvin mahdollista, että hinnat laskevat tulevaisuudessa.” image-3=”” headline-5=”h3″ question-5=”Miten sähkön kulutus ilmoitetaan vertailukoneeseen?” answer-5=”Vertailukoneemme käyttämä yksikkö on kwh/vuosi. Todellisen sähkönkulutuksen voit selvittää mm. vanhoilta sähkölaskuilta tai Fingridin Datahub-palvelusta. Voit myös arvioida sähkönkulutuksen vertailukoneemme taulukon avulla. Taulukko tarjoaa vaihtoehtoja eri asumismuotoihin perustuen, ja saat suuntaa-antavan kuvan sähkönkulutuksesta helposti.” image-3=”” count=”6″ html=”true” css_class=””]